3 روش طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا

syrup cake 01 3 روش طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا

طرز تهیه کیک باقلوا

طرز تهیه کیک شربتی خوشمزه و مجلسی

کیک شربتی همان کیک باقلوا معروف هست که تا در دهان میگذارید آب میشود. کیک شربتی به دو شکل آسان و مغزدار تهیه میشود و مناسب مجالس و دورهمی ها به خصوص عید نوروز هست.

کیک شربتی بیشتر به نام  کیک شربتی شیرازی و کیک شربتی قزوینی مشهور هست. نام دیگر کیک شربتی همان کیک باقلوا معروف هست که بافتی منسجم تر نسبت به کیک های معمولی دارد و رویش شربت میدهند و همین شربت این کیک را خواستنی تر و خوشمزه تر میکند. اگر قصد پذیرایی از مهمان با شیرینی خانگی دارید توصیه میکنم قطعا کیک شربتی باقلوا را تهیه کنید و یک پذیرایی زیبا و مجلسی و همه پسند داشته باشید.

مواد لازم برای مایه کیک شربتی

 آرد سفید ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شکر ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
ماست شیرین ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
روغن ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
 تخم مرغ ۴ رقم
هل ¼ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
 پودر پسته و نارگیل برای تزیین کیک  به مقدار دلخواه

مواد لازم برای شربت کیک

 آب ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شکر ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گلاب  ¼ لیوان فرانسوی دسته‌دار
زعفران پودر شده  ۱ قاشق چایخوری
هل  ¼ قاشق چایخوری

(*3*)

طرز تهیه کیک شربتی

طرز تهیه کیک شربتی باقلوا

این کیک شربتی با ماست تهیه میشود. تهیه کیک شربتی با ماست سبب میشود که خمیر کیک غلظت بیشتری داشته باشد و عاقبت نهایی کیک منسجم تری خواهد شد.

بهتر هست برای پخت کیک شربتی باقلوا از سینی فر که مستطیلی هست استفاده کنید که در انتها مشکلی برای برش زدن کیک نداشته باشید.

پیشنهادی:  طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی و گردویی به روشی آسان

فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.

آرد و بکینگ پودر را مخلوط نموده 3 بار الک کنید و کناری بگذارید.

روغن و شکر را با هم زن مخلوط نمایید.

حین هم زدن تخم مرغ ها را یکی یکی افزایش کنید و هر بار 2 – 3  لحظه به هم زدن ادامه دهید و شکیبایی کنید مخلوط یکدست شود. ترکیب نهایی باید کشدار و حجیم شده باشد.

پودر هل و سپس ماست را حین هم زدن به تخم مرغ ها افزایش کنید.

دور هم زن را کم کرده و آرد را در دو مرحله به مواد افزایش کرده و تنها در حدی که خمیر یکدست شود هم بزنید.

سینی کیک را با کاغذ روغنی بپوشانید و کمی چرب کنید.

خمیر کیک را داخل سینی ریخته و به مدت 20 لحظه در طبقه وسط فر قرار دهید تا بپزد. بعد از این مدت با یک خلال دندان وسط کیک بزنید و اگر خمیری به آن نچسبیده بود یعنی کیک شما آماده شده هست. در غیر اینصورت 5 لحظه دیگر به پخت ادامه دهید.

شعله گریل فر را روشن کنید تا رنگ روی کیک شربتی طلایی شود.

برای تهیه شربت کیک نیازی نیست که شربتتان خیلی غلیظ شود.

آب ، شکر و زعفران را مخلوط نموده حدود 10 لحظه روی شعله میانه گاز بگذارید تا به جوش بیاید.

پودر هل را به شربت افزایش کنید و هنگامی که غلیظ شد گلاب را هم به آن بیفزایید.

کیک و شربت را کناری بگذارید تا کاملا سرد شوند.

پیشنهادی:  طرز تهیه حلوای شیر

کیک سرد شده را به صورت مربعی برش بزنید و با قاشق شربت را به خورد کیک بدهید.

برای تزئین روی کیک شربتی میتوانید خلال پسته و پودر نارگیل استفاده کنید.

این کیک را میتوانید در کاسه در بسته بدون نفوذ هوا 3 روز در یخچال یا 1 ماه در فریزر  نگهداری کنید.

syrup cake 03 3 روش طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا

طرز تهیه کیک شربتی بدون فر

طرز تهیه کیک شربتی بدون فر

برای تهیه کیک شربتی بدون فر باید از یک قابلمه نسوز که ترجیحا چدن باشد استفاده کنید.

کف قابلمه را چرب کرده و خمیر کیک را داخلش بریزید و روی آن دم کنی بگذارید.

قابلمه را روی شعله ملایم به مدت 40 لحظه قرار دهید تا کیک بپزد.

تا قبل از نیم ساعت به هیچ عنوان در قابلمه را برندارید چون پف کیک میخوابد. بعد از این مدت میتوانید با خلال دندان پخته شدن کیک را تست کنید اگر خمیری به خلال دندان چسبید ، 10 لحظه دیگر به پخت کیک ادامه دهید و سپس دوباره تست کنید.

مواد لازم کیک شربتی مغز دار

 تخم مرغ  3 رقم
 شکر 1 لیوان
هل 1 ق چ
 شیر یک لیوان
روغن یک و 1/3 پیمانه
وانیل 1/4 چهارم قاشق چایخوری
آرد 1 و 1/2 لیوان
بکینگ پودر 1 ق غ
 یک زرده تخم مرغ و زعفران دمکرد برای رومال
پسته گردو پودر نارگیل دارچین گلسرخ برای مغز

syrup cake 04 3 روش طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا

طرز تهیه کیک شربتی مغزدار

طرز تهیه کیک شربتی مغزدار

این کیک شربتی بدون ماست تهیه میشود. تهیه کیک شربتی با شیر سبب میشود کیک شما بافت ملایم تری داشته باشد. اگر میخواهید کیک شربتی بدون ماست تهیه کنید ، این دستور بهترین انتخاب برای شماست.

پیشنهادی:  طرز تهیه رولت طرح دار

برای تهیه شربت 1 پیمانه شکر ، نصف پیمانه آب و نصف پیمانه گلاب  را با هم مخلوط کرده روی حرارت بگذارید کمی بجوشد و سپس کناری بگذارید تا سرد شود.

تخم مرغ و وانیل را با همزن برقی بزنید تا رنگش روشن شده و حجمش زیاد شود.

1 پیمانه شکر را به تخم مرغ افزایش کرده هم بزنید یکدست شد.

هل را افزایش کرده به هم زدن ادامه دید.

در حین هم زدن شیر و سپس روغن را افزایش کرده و تنها به حدی که مواد یکدست شود هم بزنید.

آرد و بکینگ پودر را که از قبل مخلوط نموده و 3 بار الک کرده اید را در سه مرحله به تخم مرغ افزایش کرده و با لیسک مخلوط نمایید تا خمیر یکدست شود.

کف سینی فر یا قالب آلومینیومی مستطیلی را با کاغذ روغنی بپوشانید و کمی چرب کنید و نصف خمیر را داخل سینی فر ریخته سپس مغزها را رویش بپاشید و بقیه خمیر را روی مغزها بریزید و به مدت 40 لحظه در فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده هست بگذارید تا بپزد.

بعد از پخت کیک با برس رویش زعفران دم کرده و زرده تخم مرغ بکشید و گریل فر را روشن کنید و به مدت 5 لحظه اجازه دهید روی کیک طلایی شود.

کیک را که از فر درآوردید میگذارید کاملا خنک شود سپس برش زده و با قاشق شربت خنک شده را به خورد کیک بدهید.

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه انواع کیک عصرانه ساده و شکلاتی

طرز تهیه کیک عصرانه طرز تهیه کیک عصرانه خوشمزه انواع کیک عصرانه شکلاتی، ساده و …