روش هایی برای خشک کردن نعنا

methods1 drying mint1 روش هایی برای خشک کردن نعنا

روش های خشک کردن نعنا

انواع روش های خشک کردن نعنا

خشک کردن نعنا به روش های متفاوتی صورت می گیرد. خشک کردن نعنا بینهایت مهم هست. در ادامه روش های خشک کردن نعنا را آورده ایم.

خشک کردن نعنا در سایه، خشک کردن نهنا در فر یا مایکروویو، خشک کردن نعنا در خشک کن، خشک کردن نعنا با پنکه، خشک کردن نعنا با آویخته کردن.

خشک کردن نعنا به دو صورت می باشد : خشک کردن نعنا با برگ و خشک کردن نعنا با ساقه. در بعضی از روش ها نعنا باید با ساقه باشد.

اگر نعنا به صورت اصولی خشک نشود رنگ آن یا تیره و سیاه می شود و یا زرد می شود. برای روش هایی که نعنا را با برگ خشک می کنید، هر چه قدر ساقه های آن کمتر باشد هنگام پودر کردن آن راحتتر هستید.

تمرکزفکر کنید بعد از آب‌کشیدن نعناها روی آن ها گل و لای باقی نماند زیرا روی برگ های نعنا گل و لای زیادی قرار دارد. بنابراین در هنگام آب‌کشیدن آن ها تمرکزفکر کنید.

روش های خشک کردن نعنا :

برای خشک کردن نعنا در سایه :

برای خشک کردن سبزیجات از خورشید استفاده نکنید زیرا رنگ آن ها خوب نمی شود و زرد می شوند. بنابراین ابتدا برگ های خوب نعنا را سوا کنید و آن ها را داخل آب سرد بریزید و اجازه بدهید گل و لای نعنا سوا شود و در آب ته نشین شوند. سپس آن ها را آبکش کنید. و پس از اینکه آب آن ها کشیده شد. در مکانی که خورشید نباشد و حالت سایه باشد پارچه ی کتان و پاکی را پهن کنید و برگ های نعنا را روی آن پخش کنید.

تمرکزفکر کنید کودکان در آن موقعیت تحرک نکنند. زیرا سبب پخش شدن نعنا روی زمین می شود و حتی امکان افتادن مو و یا چیزی به داخل نعناها می شود.

در طی خشک شدن آن ها را چندبار زیر و رو کنید. پس از خشک شدن کامل نعناها، آن ها را داخل سبدی بریزید و زیر آن سینی و یا ظرفی که کاملا زیر سبد را بپوشاند قرار بدهید و با دست روی آن ها بکشید تا خرد شوند و نعناهای خرد شده از داخل سبد به کاسه زیری آن بریزد. آن ها را داخل کاسه های مناسب بریزید و نگهداری کنید.

خشک کردن نعنا با پنکه :

برای خشک کردن نعنا باید نعنا با ساقه باشد زیرا باد پنکه سبب پخش شدن برگ های نعنا می شود، بنابراین ریشه و برگ های خراب و سیاه نعناها را سوا کنید و سپس آن ها را داخل ظرفی بریزید و روی آن ها آب سرد بریزید و اجازه بدهید مدتی در آب بمانند و گل و لای آن ها ته نشین شوند و از بین بروند، سپس آن ها را آبکشی کنید. زمانی که آب آن ها کامل خارج شد، دستمال کتان پاکی را در محیطی که خورشید نیست پهن کنید و نعناها را روی آن به پخش کنید. تمرکزفکر کنید روی هم انباشته نشوند زیرا باد پنکه به نعناهای زیری نمی رسد و سبب ویران‌شدن و یا دیر خشک شدن آن ها می شود.

پنکه را روی درجه خشک کردن قرار بدهید. نباید درجه ی آن خیلی زیاد باشد زیرا پس از کمی خشک شدن نعناها آن ها را به اطراف اتاق پخش می کند. سر پنکه باید بچرخد.

نعناها را زیر و رو کنید تا همه ی آن ها به یک اندازه خشک شوند. پس از خشک شدن کامل نعناها، اجازه بدهید یک روز به همان صورت باقی بمانند و بعد برگ های آن ها را سوا کنید و داخل سبدی بریزید. مشابه روش قبل با دست روی آن ها بکشید تا پودر شوند و از سوراخ های سبد خارج شوند. سپس آن ها را داخل کاسه های مخصوص بریزید و درمکانی تاریک و خنک نگهداری کنید.

پیشنهادی:  همه چیز درباره کرم تارتار

خشک کردن نعنا با دستگاه خشک کن :

ابتدا برگ های نعنا را سوا کنید و در آب سرد بشویید و آبکش کنید. پس از اینکه آب آن ها کاملا کشیده شد. برگ ها را روی توری های دستگاه خشک کن پهن کنید و درجه ی آن را روی خشک کردن سبزیجات (کمترین درجه ی ممکن) قرار بدهید و اجازه بدهید تا کاملا خشک شوند، در حین خشک شدن آن ها را هر چند لحظه یکبار زیر و رو کنید تا زمانی که ککااملا خشک شوند. سپس مشابه روش های قبل آن ها را داخل سبد پودر کنید و داخل کاسه های مخصوص بریزید.

خشک کردن نعنا به روش آویخته کردن :

این روش خشک کردن از روش های سنتی و قدیمی برای خشک کردن می باشد. برای خشک کردن نعناع به این روش، ابتدا ریشه های نعنا را برش بزنید، سپس برگ های خراب نعنا را سوا کنید. نعناها را با ساقه داخل آب سرد بشویید. و پس از اینکه گل و لای آن از بین رفت آن ها را آبکشی کنید. آن ها را به صورت دسته ای بردارید، باید انتها و ابتدای ساقه های نعنا همه به یک سمت باشند. سپس انتهای ساقه های نعنا جایی که ریشه ها را برش زده اید را با کش استوار ببندید و با همان کش یا نخی، در محلی که به صورت سایه و خنک باشد قرار بدهید. هوا در این مکان باید جریان داشته باشد.

تمرکزفکر کنید گرد و گردوخاک روی نعناها نشیند. اگر مکانی که انتخاب کرده اید، گرد و گردوخاک در آنجا جریان دارد. نعناها را داخل کیسه های کاغذی قرار بدهید و روی آن چند سوراخ ایجاد کنید. تا هوا به داخل آن نفوذ کند. اجازه بدهید نعناها کاملا خشک شوند. برگ های آن را سوا کنید و مشابه روش های بالا آنها را از سبد ردشدن بدهید و در کاسه های مخصوص نگهداری کنید.

خشک کردن نعناع در فر و مایکروویو :

در این روش، برگ های نعناع خیلی سریع خشک می شوند و سرعت بالای خشک شدن سبب حفظ رنگ نعناع خواهد شد. اما بدانید که حرارت زیاد نیز از خواص نعنا کم می کند.

بر روی سینی فر، برگ های نعنا پاکیزه و شسته شده را بچینید، نباید نعنا را به صورت زیاد و انباشته روی سینی قرار دهید بلکه حداکثر ارتفاع انباشتگی برگ‌ ها روی هم، 2 تا 3 سانتیمتر باشد.

فر را روشن کنید و روی دمای 80 درجه سانتیگراد قرار دهید. زمانی که فر کاملا گرم شد، آن را خاموش کنید و سینی حاوی نعنا را داخل آن قرار بدهید.

هر 5-10 لحظه، نعنا‌ها را زیر و رو کنید تا کاملا خشک شوند. زمانی که کاملا خشک شدند قبل از اینکه رنگ برگ ها تبدیل کند آن ها را از فر خارج کنید. و برگ ها را خرد کنید و داخل کاسه های مخصوص قرار بدهید.

اگر بخواهید نعنا را در مایکروویو خشک کنید زمانه کمتری می برد. برگ های پاکیزه و شسته شده را روی پارچه یا سینی مایکروویو قرار دهید و به مدت 1 تا 3 لحظه دستگاه را روشن نگه دارید و هر 30 ثانیه یک بار نعناع را زیر و رو کنید. اگر یک لایه برگ نعنا را روی کاسه (سینی) مخصوص چیدید آن را هر 10 ثانیه یکبار چک و زیر و رو کنید.

پس خشک شدن کامل آن ها را به وسیله ی سبد پودر کنید و داخل کاسه های دربدار بریزید و در مکانی تاریک و خنک نگهداری کنید.

methods1 drying mint4 روش هایی برای خشک کردن نعنا

نعنای خشک شده ی پودر شده

هرگز نعناها را داخل آسیاب کاملا پودر نکنید.

 نعناها را در محلی نورانی و آفتابی و در کاسه بدون درب نگهداری نکنید زیرا عطر و طعم آن از بین می رود.

 برای خشک کردن نعناها باید خیلی تمرکزفکر کنید.

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

روش صحیح انجماد نخود فرنگی و باقلا سبز

  نحوه ی نگهداری از سبزیجات اگر چه یخ زدن یا انجماد ، بهترین شیوه …