راههای تشخیص برنج ایرانی اصل

 %name راههای تشخیص برنج ایرانی اصل

تشخیص برنج ایرانی اصل از روی آشکار

روشهای تشخیص برنج ایرانی اصل از ساختگی

تشخیص برنج کار آسان ای نیست زیرا بافت برنج ها تقریبا یک شکل هست. اما از لحاظ ظاهری برنج ها نباید دارای نیم دانه و شکستگی باشند. و دارای عطر و طعم خوبی هستند.

روش های تشخیص برنج خوب

همان طور که می دانید تشخیص تخصصی برنج کار آسان ای نیست البته در میان انواع برنج این مشکل حاوی برنج ایرانی می شود چون بافت برنج تقریبا به یک شکل بوده و نوع آن از نظر تجربی و پخت قابل امتحان هست و گاهی خود افراد خبره، در تشخیص این محصول نیز گرفتار اشتباه می شوند.

روش های تشخیص برنج خوب فراوانند بنابراین برای تشخیص برنج ایرانی مرغوب، می توان گفت نداشتن خرده در برنج، یکدست بودن برنج، رنگ برنج، سفت و نرم بودن برنج، رگه داشتن و یا نداشتن برنج می توان اشاره کرد.

با وجود این راه ها، بهترین و موثرترین راه تشخیص برنج خوب ایرانی پخت آن هست که له شدن، کف کردن، آب کشیدن و نگاه تجربی به پخت برنج و شناختی قبلی از پخت برنج خوب می تواند کمک خوبی برای خرید برنج مرغوب کند.

اولین راه تشخیص برنج ایرانی عطر، رنگ و اندازه برنج هست.

عطر و طعم برنج

برنج خوب ایرانی عطر و طعم خوبی دارد که آن را از برنج های خارجی و همچنین برنج های پرمحصول و کم کیفیت ایرانی برجسته می کند. برنج هایی که نژادی پرمحصول دارند نسبت به برنج های خوب عطر و بوی کمتری دارند.

برای تشخیص مقداری برنج بین دو کف دست قرار بدهید و رها کردن آن، باید بوی مطبوع آن به مشام برسد.

البته برخی از سودجویان با تبدیل برنج های اصیل و خوش عطر به گرد برنج و ریختن مقداری از آن در هر کیسه، سبب به اشتباه افتادن شما می شوند. برای تشخیص این شگرد باید از تست طعم برنج استفاده کرد، یعنی چند دانه از آن را بردارید و برای خلاص شدن از شر گرد برنج به آن فوت کنید. سپس داخل دهان خود بگذارید. اگر طعم مطبوعی ندارد آن برنج، برنج خوبی نیست.

%name راههای تشخیص برنج ایرانی اصل

برنج ایرانی اصل عطر و طعم فوق العاده ای دارد

پیشنهادی:  ترفندهایی برای آشپزی آسان

یکدست بودن برنج

دانه های یک برنج مرغوب به صورت کامل هست و خرده و نیم دانه داخل آن وجود ندارد. اما تا 4 درصد در آن طبیعی هست. هرچه دانه های برنج کامل تر باشند برنج شما با کیفیت تر هست.

خشک بودن برنج

یک تست مهم برای تشخیص برنج خوب، خشک بودن آن هست. برنج در ابتدای برداشت نم بالایی دارد. این میزان از نم برنج، هم کار پخت را مشکل می کند و هم  نگهداری برنج را دشوار می کند و سبب می شود که در مساوی حشرات صدمه پذیر باشند.

به همین دلیل کارخانه ها، با استفاده از دستگاه های خشک کن برنج تازه برداشت شده را خشک می کنند، تا نم آن ها کمتر شود؛ زمانه و میزان حرارت این دستگاه‌ خشک کن بازي کردن نقش مهمی در کیفیت برنج دارد. متاسفانه بعضی کارخانه ها برای سریعتر شدن عملیات خشک کردن، از دماهای بالاتر و زمانه کمتری استفاده می کنند که کیفیت برنج را کاهش می دهد.

برای تشخیص برنجی که به خوبی خشک نشده باشد، به اندازه ی کافی سفت نشده و اصطلاحاً پوک هست. برای تشخیص خشک بودن برنج آن را زیر دندان بگذارید و فشار دهید. برنج خوب و خشک شده نباید به آسودگی بشکند و خرد شود. روش دیگر برای تشخیص خشک بودن برنج، پختن آن هست. برنجی که خوب خشک شده هست، در پختن و دم کشیدن، خوب قد می کشد یا به اصطلاح ری می کند. چرا که به دلیل خشک بودن، به آسودگی از آب موجود در قابلمه را جذب می کند و قد می کشد. (به همین دلیل برای پخت برنج تازه، باید تمرکزفکر بیشتری به هزیننه دهید)

%name راههای تشخیص برنج ایرانی اصل

آشکار برنج ایرانی با کیفیت باید بدون شکستگی و نیم دانه باشد

پیشنهادی:  پودر سفیده تخم مرغ چیست و چه کاربردی دارد؟

آشکار برنج

روی برنج نباید برش یا ترک های عرضی باشد. زیرا با قرار دادن برنج بین انگشت شست و اشاره خرد می شود. این اتفاق زمانی رخ می دهد که برنج بعد از خشک شدن و خارج شدن از کارخانه در معرض باد یا هوای سرد قرار می گیرد.

نیمه بلوری بودن

برنج خوب ایرانی رنگی نیمه روشن یا به عبارتی دیگر نیمه بلوری دارد و حالت کدر بودن برنج های خارجی را ندارد.

برنج ایرانی عطر خوش بوی دارد و از نظر اندازه دانه برنج ایرانی از نمونه های پاکستانی و هندی کوتاه تر هست ولی از نظر رنگ برنج های هندی و پاکستانی رنگ تیره و کدری دارند؛ اما برنج ایرانی رنگی سفید و شیری رنگ دارد.

روش های تشخیص برنج اصل:

برنج ایرانی را خیس کنید اگر بعد از گذشت 4-5 روز کپک زد برنج تان ایرانی اصل هست. اگر کپک نزند غیر اصل هست.

 اگر بخواهید از اصل بودن برنج اعتماد حاصل کنید مقداری برنج را داخل شیشه ای بریزید و در آن را ببندید و در معرض نور خورشید قرار بدهید اگر برنج شما کپک زد برنج اصل هست اما اگر هیچ واکنشی نشان نداد برنج شما ساختگی هست.

 نور خورشید برای برنج طبیعی مضر هست، سبب کپک زدن برنج اصل می شود.

 اگر برنج را روی آتش گرفتید برنج نامرغوب خارجی آتش می گیرد و دود می کند. اما برنج ایرانی برشته می شود.

 برنج را داخل مقداری آب بریزید. اگر برنج درون کاسه آب ته نشین شد برنج ایرانی هست ولی اگر بر روی آب ماند برنج ساختگی هست و قابل‌ مصرف نیست.

%name راههای تشخیص برنج ایرانی اصل

برنج کهنه بهتر از برنج تازه کشت شده هست

پیشنهادی:  روش هایی برای خشک کردن نعنا

تشخیص برنج کهنه

برای تشخیص دادن برنج کهنه از تازه می توانید از عطر و بوی بیشتر برنج تازه متوجه شوید. در زمانه فروش برنج کهنه ارزش بیشتری دارد. اگر برنج کهنه را توی دست خود بگیرید حسابی خشک هست اما نم برنج تازه به خوبی مشخص هست. معمولا بعد از پختن برنج تازه شل می شود و دانه های آن از هم باز می شوند و برنج شفته می شود.

کشت اول مقوی تر هست یا کشت دوم؟

اگر معیارتان بوی و عطر هست، برنج کشت دوم بخرید که عطر بیشتری نسبت به کشت اول دارد. کشت اول برنج در فروردین و برداشت آن در مرداد هست. پس از کشت اول برخی از کشاورزان زمین را برای نشاء دوم و کشت بعدی آماده می کنند. کشت دوم در آبان و فصل پاییز انجام می شود. کشت دوم بیشتر از کشت اول طول می کشد و به عقیده بعضی به همین دلیل و نیز استفاده از باران پاییزی و خورشید آن، برنج کشت دوم از سلامت و عطر و طعم بیشتری بهره‌مند هست. البته این کشت کم هست و ارزش برنجش هم بیشتر از کشت اول هست.

چین اول معطرتر هست یا دوم؟

بعضی از کشاورزان پس از برداشت اول و چیدن ساقه برنج، با آبیاری مجدد یا استفاده از آب باران (دیم)، از همان کشت اول محصول دومی را به دست می آورند که به آن چین دوم می گویند. بسته به نوع کاری که کشاورزان برای  کاشت و برداشت این برنج می کنند کیفیت چین دوم گوناگون هست.

در صورت دیمی بودن آن کیفیتش هم کمتر خواهد بود ولی با آبیاری و کوددهی مناسب، این برنج هم عطر و طعم خوبی پیدا می کند که البته به پای کشت دوم نمی رسد. به برنج چین دوم، در زبان های محلی، دونوج،‌ راتون و جگل می گویند.

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

ترفندهایی برای آشپزی آسان

ترفندهای آشپزی آسان اگر کمی شور و شوق و خلاقیت به هزیننه دهید در روزگار …