طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی

%name طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی

طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی

آش شلغم یکی از آش های محلی جنوب خراسان و البته یکی از آش های پرخاصیت در ایران است که استفاده درمانی و دارویی بسیاری دارد. آش شلغم به دلیل وجود شلغم و پیاز دارای انواع ویتامین‌های B و C و A است که در پیشگیری و درمان بیماری های مختلفی از جمله سرماخوردگی، درد مفاصل، تسکین خارش و … بسیار مفید است. در این مطلب طرز تهیه آش شلغم خوشمزه را برای شما آماده کرده ایم. پیشنهاد می کنیم تهیه این آش را در فصل زمستان از دست ندهید.

آش شلغم یکی از انواع آش های ایرانی و بسیار پر خاصیت می باشد. این آش می تواند تنوعی برای خوردن شلغم و بهره بردن از خواص بی نظیر آن باشد. شلغم سرشار از ویتامین C بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. در نتیجه برای سرماخوردگی بسیار مفید است و می تواند بدن شما را در برابر ویروس ها مقاوم کند.

آش شلغم برای سرماخوردگی بسیار مناسب است. در حالی که طعم بی نظیر و دلچسبی دارد، مانند یک داروی قوی اثر می کند. این آش خوشمزه را می توانید با کوفته ریزه تهیه کنید. آش شلغم با گوشت، شکل مجلسی تری دارد و در فصل زمستان برای سرو پیش غذا مناسب است.

پیشنهادی:  طرز تهیه دسر لوکومادس

آش شلغم شیرازی و آش شلغم قزوین بسیار معروف هستند و در دستور تهیه آن ها از گوشت چرخکرده استفاده می شود. اما شما می توانید گوشت را از مواد حذف کرده، سویا را جایگزین آن کنید. یا بدون اضافه کردن جایگزینی، گوشت را از مواد اولیه آش شلغم حذف کنید. آش شلغم بدون گوشت، همچنان خواص فوق العاده خود را داشته و می تواند برای گیاهخواران انتخاب بسیار مناسبی باشد.

آش شلغم بدون گوشت:

%name طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی

طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت

مواد لازم برای آش شلغم بدون گوشت :

 شلغم نگینی خرد شده 500 گرم
 عدس یا ماش  نصف پیمانه
 نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
 برنج نیم دانه نصف پیمانه
 پیاز بزرگ 2 عدد
 اسفناج، گشنیز، تره و جعفری (سبزی آش)  350 گرم پاک شده
 آب یا عصاره ی گوشت 8 تا 10 لیوان

برای طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت:

ابتدا پیازها را رنده کنید و آن را با روغن سرخ کنید، سپس به آن کمی زردچوبه اضافه کنید، سپس به آن عدس یا ماش را اضافه کنید و بگذارید بجوشد زمانی که عدس یا ماش نیم پز شدند برنج نیم دانه را اضافه کنید اگر آب آن کم شده بود آب گوشت یا عصاره ی گوشت را با آب جوش به آش اضافه کنید.

پیشنهادی:  طرز تهیه آبغوره خانگی

در این مرحله سبزی و شلغم های خرد شده را اضافه کنید. سپس نمک آن را بچشید و مقداری نمک و فلفل و اگر لازم بود زردچوبه به آن اضافه کنید و اجازه بدهید آش شلغم جا بیفتد.

سپس داخل ظرف مورد نظر بریزید و آن را با نعنا داغ و کشک تزیین کنید.

%name طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی

طرزپخت آش شلغم خوشمزه

نکاتی برای پخت آش شلغم:

چاشنی آش شلغم، کشک یا سرکه یا آبغوره استفاده کنید.

 می توانید آب گوشت و یا عصاره ی گوشت را حذف کنید.

 اگر سرما خورده اید از 1 عدد پیاز بزرگ استفاده کنید و آن را خیلی کم تفت بدهید تا بی رنگ شود و آن را به هیچ عنوان سرخ نکنید. از نعنا داغ هم استفاده نکنید.

 بعضی افراد از لپه به جای عدس یا ماش استفاده می کنند این کاملا سلیقه ای است.

 برای طرزپخت آش شلغم خوشمزه با گوشت: حدود 300 گرم گوشت چرخ کرده را با 1 عدد پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه خوب ورز بدهید و به صورت قلقلی های کوچک، داخل روغن با پیازها کمی تفت بدهید البته باز هم اشاره می کنم برای سرماخوردگی اصلا سرخ نکنید بلکه حدود 1 ساعت آخر به به صورت قلقلی به آش اضافه کنید.

پیشنهادی:  طرز تهیه آش سماق به روش های مختلف

 برای پخت آش شلغم می توانید شلغم ها را پوست بگیرید یا با پوست خرد کنید.

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

دستور تهیه نان ترتیلا خوشمزه و خانگی

نان ترتیلا مکزیکی انواع طرز تهیه نان ترتیلا مکزیکی نان ترتیلا مکزیکی با آرد ذرت …